5%* reducere suplimentară la toate turnurile de joacă folosind codul START5

Asamblare și siguranță

minus-circle plus-circle Unde găsesc manualul de montaj al echipamentului meu de joacă Wickey?

Instrucțiunile de asamblare vă sunt expediate împreună cu produsul comandat, în punga cu șuruburi. Dacă, însă, contrar așteptărilor, instrucțiunile nu sunt incluse, vă rugăm să contactați serviciul nostru de relații cu clienții prin formularul de contact. Vi le vom trimite cât de curând.

minus-circle plus-circle Cât timp să planific pentru asamblarea echipamentului de joacă?

Din experiența noastră, asamblarea decurge foarte rapid dacă aveți o mână de ajutor și respectați instrucțiunile de montaj detaliate: În funcție de abilitățile dumneavoastră meșteșugărești, dacă aveți la îndemână toate sculele, veți avea nevoie de aprox. 6-8 ore de lucru pentru cele mai mici complexuri de joacă, în afară de încorporarea în beton. Pentru complexul de joacă mare, vă recomandăm să apelați la două persoane care să vă ajute. Veți avea nevoie de 10-12 ore de lucru. Iar cu prietenii dumneavoastră alături, după ce terminați treaba puteți să îl inaugurați împreună.

minus-circle plus-circle De ce materiale am nevoie pentru asamblare?

Scândurile și stâlpii sunt deja tăiați și trebuie doar șlefuiți pe muchii, pentru a evita formarea de așchii. Materialele necesare pentru înșurubare, inclusiv capacele de acoperire, sunt incluse în pachetul livrat. Aveți nevoie de următoarele scule pentru montaj:

Șurubelniță cu acumulator Nivelă Ciocan de cauciuc Echer Set de chei tubulare

Sfaturi:
Aveți grijă ca la fixarea șuruburilor livrate să folosiți dimensiunea corectă a biților pentru a evita ruginirea prematură și deteriorarea elementelor.

minus-circle plus-circle Când să stabilesc programarea pentru serviciul de asamblare?

Asigurați-vă că produsul comandat v-a fost livrat complet și fără deficiențe, înainte de a contacta serviciul de asamblare. Veți economisi timp, bani și energie, iar persoanele care vă vor ajuta vor putea trece relaxați la treabă.

minus-circle plus-circle Echipamentul de joacă poate fi asamblat altfel decât indică manualul de instrucțiuni?

Starea de bine și siguranța copiilor care se joacă este întotdeauna pe primul loc atât pentru dumneavoastră ca părinți, cât și pentru noi. Din acest motiv, vă recomandăm să asamblați complexurile noastre de joacă în modul indicat de instrucțiunile de asamblare. Deși aproape toate complexurile noastre de joacă sunt construite și proiectate astfel încât să poată fi asamblate și invers, în oglindă, prin asamblarea conform instrucțiunilor de asamblare pot fi evitate posibile pericole.

minus-circle plus-circle Cum montez racordul de apă la toboganul meu?

Dacă ați ales un complex de joacă cu tobogan ondulat cu racord de apă, aveți nevoie pentru montaj de un burghiu cu un diametru de 4 mm și o lungime minimă de 5 cm. În plus, aveți nevoie de o foaie de șmirghel fină pentru a netezi excesul de la găurire de pe partea superioară a leagănului. Pentru racordare, aveți nevoie de un furtun de jumătate de țol și un colier de furtun pentru a-l asigura.

Atenție: Vă rugăm să rețineți că doar toboganele noastre ondulate de 175 cm, 220 cm și 300 cm sunt prevăzute cu racord de apă.

Pe partea posterioară a toboganului se află un dispozitiv care marchează locul racordului de apă. Treceți burghiul pornind de jos prin tub și începeți să găuriți. Bavura rezultată poate fi îndepărtată prin aplicarea vârfului capului de burghiu. Celelalte așchii pot fi rindeluite cu atenție folosind foaie de șmirghel fină.

Sfat: Nu aplicați prea multă presiune când folosiți șmirghelul, pentru a nu zgâria toboganul. Apoi înșurubați furtunul de jumătate de țol pe tubul de conectare și fixați-l cu colierul de furtun. Distracția pe apă poate începe!

minus-circle plus-circle Ce consistență ar trebui să aibă solul pentru ca echipamentul de joacă să fie stabil și sigur?

Cel mai bine ar fi să montați echipamentul de joacă Wickey pe o suprafață netedă. Suprafețele cu iarbă sau nisip cu spațiu suficient în jurul structurii sunt adecvate în acest scop. Pe un sol mai dur se recomandă așezarea de pavele de protecție.

minus-circle plus-circle Ar trebui să fixez echipamentul de joacă în sol?

Chiar dacă echipamentul dvs. de joacă pare stabil și sigur: pentru garantarea siguranței copiilor dvs. vă recomandăm să ancorați fiecare echipament de joacă în pământ. Prin această ancorare, stabilitatea complexului de joacă sau a leagănului devine și mai mare! Toate ancorele sunt înșurubate de stâlpii complexului de cățărare și nu se văd din exterior – în funcție de tipul de ancoră ales de dvs. În general, vă recomandăm să ancorați în pământ fiecare stâlp al turnului care ajunge la sol. Scările și pereții de cățărat trebuie fixați, de asemenea, cu câte 2 ancore. Pentru mai multe informații, consultați descrierea produsului.

Sfat: Ancorele noastre unghiulare sunt perfecte pentru orice complex.

minus-circle plus-circle Ce ancore ar trebui să folosesc? Sunt incluse în pachetul livrat cu echipamentul de joacă?

Ancorele trebuie comandate suplimentar față de echipamentul de joacă. Aruncați o privire pe pagina produsului ales de dvs.: Acolo vă oferim recomandări privind tipul și numărul de ancore pentru complexul dvs.

  Ancoră pentru sol Ancoră de pamant Ancoră unghiulară
  Ancoră pentru sol Ancoră de pamant Ancoră unghiulară
Stâlpii pătrați / scările oblice
Stâlpii leagănelor
Stâlpii rotunzi
Seria Flyer
Seria Smart / Prime
Sol mai afânat, nisipos (se va încorpora mereu în beton)
Sol mai dur, pietros
Sugestii de montare Montarea cea mai simplă

Înșurubarea sau încorporarea în beton
Montarea cea mai simplă*

Încorporarea în beton
Montarea cea mai simplă*

Încorporarea în beton
Stabilitate Stabil și sigur (Standard) Stabil și sigur (Premium) Stabil și sigur (Premium)

*Recomandare: montarea pe partea interioară, ancora nu este vizibilă din exterior

minus-circle plus-circle Trebuie să respect o distanță de siguranță la asamblarea produsului?

Obstacolele precum copacii, tufișurile sau zidurile nu doar împiedică joaca, ci reprezintă și un pericol semnificativ de accidentare. De aceea, vă recomandăm să păstrați o distanță de siguranță de minim 2 metri în jurul întregului echipament de joacă, pentru a-i permite copilului dvs. să se joace fără griji și în siguranță. Decisiv este punctul cel mai îndepărtat, respectiv stâlpul cel mai îndepărtat al complexului de joacă sau al leagănului.

minus-circle plus-circle Am nevoie de un plan de fundație pentru a asambla complexul de joacă?

Nu este necesar un plan de fundație, deoarece echipamentul de joacă este mai întâi asamblat complet și apoi fixat în beton la locul său final. Pentru mai multe informații despre structura cadrului de bază, a se vedea următoarea întrebare: "Cum se asamblează cadrul de bază și cum se fixează ancorele în beton?".

minus-circle plus-circle Cum se asamblează cadrul de bază și cum se fixează ancorele în beton?

Atunci când fixați ancorele în beton / asamblați cadrul de bază, procedați după cum urmează:

 • Instalați cadrul de bază și plasați-l în poziția finală. Vă rugăm să acordați atenție distanțelor de siguranță conform instrucțiunilor de montaj.
 • Marcați zonele din jurul stâlpilor unde va fi amplasat cadrul de bază. Mutați-l astfel încât toate găurile să poată fi săpate cu ușurință. Notă: Găurile trebuie să aibă o adâncime de aprox. 70 cm și un diametru de aprox. 30 cm.
 • Montați ancorele în partea interioară a stâlpilor.
 • Așezați acum cadrul de bază pe locul final.
 • Complexul de joacă trebuie să fie aliniat pe orizontală. Folosiți pietre sau pene de lemn în acest scop.
 • Turnați betonul gata preparat în găuri până ajunge la o adâncime de aprox. 60 cm. Asigurați-vă că numai ancorele sunt acoperite cu beton, iar stâlpii rămân la suprafață.
 • După ce betonul se usucă, puteți umple restul spațiului rămas liber cu pământ vegetal.

Asigurați-vă că stâlpii de susținere ai echipamentului de joacă sunt în contact cu solul atunci când îi fixați în beton. O ancorare corectă este necesară pentru stabilitatea complexului de joacă și ajută la evitarea unor situații periculoase. În plus, aceasta protejează șuruburile de ruginirea prematură.

Betonneren

Anchors

minus-circle plus-circle Este necesar să se efectueze în prealabil găurile pentru șuruburi?

După ce lemnul echipamentului de joacă s-a uscat, vă recomandăm să efectuați în prealabil găurile înainte de a introduce șuruburile. Aceasta va reduce la minimum riscul de apariție a crăpăturilor în lemn. De asemenea, împiedică deteriorarea aliajului șuruburilor și previne ruginirea prematură.

minus-circle plus-circle De câte pavele de protecție am nevoie și unde le amplasez?

Pentru a reduce riscul de accidentare, vă recomandăm să așezați pavele de protecție. Pavelele noastre de protecție au o suprafață de 50x50 cm. Vă recomandăm să așezați cel puțin/p>

 • 2 bucăți înainte de fiecare tobogan
 • 4 bucăți înainte de fiecare perete/scară de cățărare
 • 4 bucăți sub fiecare frânghie/plasă de cățărat
 • 4 bucăți sub fiecare scară din frânghie
 • 6 bucăți sub fiecare scaun de leagăn

 

minus-circle plus-circle Serviciul de montaj Wickey este disponibil și în țara mea?

Pentru moment, serviciul nostru de montaj Wickey este disponibil doar în Germania, Belgia și Țările de Jos (mai puțin insulele).

minus-circle plus-circle Există alternative la serviciul nostru de montaj Wickey?

Întrebați în cercul dvs. de prieteni și de cunoștințe. Poate că printre ei se ascunde un meseriaș priceput. Desigur că puteți cere informații de la constructorii de grădini și peisagiști. Aceștia oferă de regulă un serviciu de asamblare pentru echipamente de joacă pentru grădină.

Se încarca...

Comparați Produse

chevron-right