5%* reducere suplimentară la toate turnurile de joacă folosind codul START5

Informații despre lemn

minus-circle plus-circle Ce fel de lemn utilizează Wickey?

Lemnul Wickey impregnat, de pin sau molid, provine din cultivare naturală și durabilă și se caracterizează printr-o durată de viață deosebit de îndelungată, la utilizarea în aer liber. El conferă soliditate produselor noastre, ceea ce asigură o distracție la joacă relaxată și sigură.

minus-circle plus-circle Fisurile, găurile și decolorările verzui din lemn sunt inofensive?

Lemnul este un produs natural și nu există doi copaci la fel. Prin urmare, micile fisuri sau găuri sunt destul de frecvente. Conform standardului DIN 4074, proprietățile statice ale lemnului nu sunt afectate de fisuri mai mici de un sfert din lungimea sau grosimea grinzii – dimpotrivă, acestea chiar demonstrează că lemnul încă funcționează!

minus-circle plus-circle De ce lemnul își modifică volumul?

În cazul depozitării în condiții deosebit de umede sau de uscate, se poate întâmpla ca lemnul să se dilate sau să se contracte puțin. Acest lucru nu este doar inofensiv, ci și benefic, deoarece astfel lemnul poate rezista la intemperii și la influențele mediului într-o manieră optimă.

minus-circle plus-circle Echipamentul meu de joacă are pete albe/verzui în unele locuri. Este afectat de mucegai?

Dacă produsul dumneavoastră Wickey prezintă decolorări albe sau verzui pe zone mici, acesta nu constituie un motiv de îngrijorare: se poate întâmpla ca sărurile din lemn și din impregnare să se adune și să iasă la suprafață. Puteți ignora cu încredere aceste pete. Însă dacă vă deranjează, puteți pur și simplu să șlefuiți puțin zonele afectate.

minus-circle plus-circle Ce înseamnă lemn impregnat sub presiune?

Lemnul nostru înseamnă mulți ani de distracție și, pentru a garanta acest lucru, el este făcut durabil. Pentru aceasta el este impregnat sub presiune în cazan. În cadrul acestei proceduri, sărurile de protecție sunt presate în lemn sub presiune ridicată. Astfel lemnul este protejat permanent împotriva insectelor, ciupercilor, putregaiului mucegaiului și contactului constant cu solul și apa.

minus-circle plus-circle Este normal ca lemnul să fie umed?

În general, umiditatea nu reprezintă un motiv de îngrijorare: experiența a arătat că poate dura ceva timp până când umiditatea care se creează în timpul procesului de impregnare a dispărut complet din lemn. Prin urmare, despachetați-l după livrare și lăsați-l să se usuce timp de cel puțin două zile. Înainte de a strânge șuruburile, perforați în prealabil găurile. Astfel reduceți riscul de deteriorare a aliajelor șuruburilor.

minus-circle plus-circle Ar trebui să-mi tratez cadrul de cățărare cu lac transparent și dacă da, care lac este cel mai potrivit pentru el?

Nu este necesar să tratați suplimentar lemnul cu lac transparent sau vopsea. Prin impregnarea sub presiune în cazan, acesta devine rezistent la intemperii și este protejat în mod optim împotriva vântului și vremii nefavorabile. Dacă totuși doriți să aplicați un strat de lac de protecție, puteți, desigur, să tratați lemnul cu o vopsea specială pentru protecție permanentă sau cu lac certificat conform DIN EN 71 partea a 3-a. Aceste lacuri sunt inofensive pentru copii și pentru mediu.

minus-circle plus-circle Pot vopsi sau lăcui echipamentul de joacă?

Dacă doriți să reîmprospătați sau să schimbați aspectul complexului de joacă, puteți face acest lucru! Pentru a vă păstra drepturile la garanție, trebuie totuși să rețineți următoarele: pentru menținerea calității lemnului și a duratei sale de viață, utilizați doar lacuri care lasă o peliculă cu pori deschiși și vopsele pentru protecție permanentă care sunt certificate conform DIN EN 71 partea a 3-a. Aceste substanțe sunt inofensive pentru copilul dumneavoastră și au fost testate în ceea ce privește compatibilitatea cu copiii.
Sfat: înainte de vopsire, șlefuiți lemnul cu o hârtie abrazivă. La o suprafață aspră, culorile nu doar că aderă mai bine, dar astfel îndepărtați și impuritățile de pe suprafața lemnului.

minus-circle plus-circle Cum pot îndepărta petele verzui?

Prin impregnarea lemnului nostru sub presiune în cazan și deoarece lemnul lucrează permanent, se poate întâmpla să iasă puțină sare la suprafață în unele locuri. Puteți să-l șlefuiți cu ușurință sau să îl lăsați în pace dacă nu vă deranjează.

minus-circle plus-circle Ce pot face cu privire la comportamentul de umflare și contracție al echipamentului de joacă din lemn?

Atunci când lemnul devine umed sau este depozitat pentru o perioadă îndelungată, se poate întâmpla să-și modifice volumul într-o anumită măsură. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să-l depozitați uscat și nu pentru prea mult timp. În plus, nu doriți să vă lăsați copiii să aștepte noile lor echipamente de joacă de la Wickey, nu-i așa?

Se încarca...

Comparați Produse

chevron-right